sayang kamu!

Wednesday, 30 November 2011

dewan vs rumah??

Assalamualaikum dearest readers..hai everyone..

Majlis perkahwinan yang mane lg bagus..di rumah atau di dewan?confius2..mesti rmi B2B yang pening kn..org tue mst la nk kt umah..kte plak sbgi bride mstla nk kt dewan..mudh keje ckit(malas sebenarnye)..hehehe. banyak pro and con kalau buat majlis di dewan ataupn di rumah.

kalau buat kat dewan senang ckit..byk parking..ruang pun luas.xyah nk bersesak2 seperti buat kt rumah..taman rumah da la kecik..lg2 kene sape buat majlis kt flat..ffuuhhh!memg payah gile..

tapi kene kua belanje mhl la kalau nak buat majlis kt dewan..kene sewa dewan lg,meja,kerusi..sume la..pelamin pn kene y besar2.baru la 1 dewan nmpk.lg2 kalau pentas dewan tu besar..mmg kene buat pelamin 4 5 panel baru ok.pening kepala nk pikir..
puas hati gile tgk pelamin ni..besar dan cantik..ala ala fairy tale gitu..simple tp cantik..
ini contoh pelamin di rumah.kecil je.sweet sgt..buat kt rumah,pelamin mst la comel sb rumah xbesar mcm pentas kt dewan kn.=D
lg 1 kalau buat kt dewan boleh buat aisle cantik2..suke sgt jln ats laluan yang banyk bunga..wangi je...berangan gile..hakhaks=D

kalau buat majlis kt dewan xsemeriah mcm kt umah ke?nape kt umah meriah?pelik2...kalau kite ajak rmi2 dtg ke majlis kt dewan meriah la jadinye..ke meriah sb gotong royong memasak..tp pent la org yang bekerje kuat nak memasak tu..buat ckit org dtg..lg2 kalau jemputan hampir 2000 org.penat gile..

kalau kt dewan confem2 kene amik catering kn..dan confem2 la budget kene up lg..kering poket cmni.
ke bgs kalau buat nikah kt umah..majlis resepsi plak kt dewan..ok ke?ckp byk pn xde paedahnye..ape kate ex B2B yang ade pengalaman kt lua sne..xpn B2B y ade pengalaman kakak ke abg yang da kahwin..mn lg senang..boleh menolong sy berbahas dengan ibu dan bapa supaya menjadi lebih mudah.hehehe..

Monday, 28 November 2011

Diy bunga dip rose

Assalamualaikum and anyeong…btl ke eja ni?hahahah..

Hari tu entry sy ade ckp sy nk buat tutorial bynga dip kn..skrg ms nye.tp xla tutorial sgt..setakat tunjuk barng je..bile da buat kusyuk sgt..smpi xingt nk snap pic smpi la hbs buat..hhehehe.

First sekali kene sediakan bahan2 mentahnye..


 


Ini adalah 2 jenis pencelup dip..Qdip and glass USA.

Kalau pakai y USA, sgt wangi..1 rumah boleh bau..harge utuk satu botol dlm RM14.90..

Dapat diskaun kalau beli byk..kurang 50 sen pun jadila..


 


Ini adalah strengthener,berus dan thinner.

Kegunaan thinner adalah untuk mencairkn Qdip..kalau pekat nt sush nt celup.

Strengthener plak untuk menguatkn lg kuntuman bunga..


Bahan seterunye adalah lidi..dawai no 26 dan dawai bunga,selotep bunga dan acuan bunga dip..

Sume ini boleh dibeli di kedai bunga reben jalan TAR.


Reben sebagai penyeri bunga..

Dan inilah hasilnye..

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-




 

Boleh la menjadi penyeri di kiri dan kanan pelamin sebagai bunga pahar

Selamat mencuba..ade sesiape yang nk request tempahan..hahaha =D

Saturday, 26 November 2011

Contest photography gift by Hafizudinhamdan

Assalamualaikum and hello to all readers..

Ingat lagi x entry psl sy nak msk contest free 2 hours photography session..kalau xingat click disini utk mengetahui lebih lnjut..nggee=D

Syarat yang xdapat sy penuhi 2 weeks ago adalah mempunyai MINIMUM 50 followers..Akhirnye hari ini sy berjaya walaupn baru berkecimpung dlm dunia berblogging ini..tahniah kepada diri sediri.

Sebenarnye sy xreti nak mengarang ayat power2..hafizudinhamdan akan menilai berdasarkn kehebatan pengarangannye..sy hnaye mencube..manela tau photographer sorg ni terpikat dengan karangan ku ini…wweee(gedikss giler)

Contests photography session gift bermule disini..(berdebar gile jantung..dub dub..dub dub)

Banyak gile gambar yang nk komen kn sb sume super duper chantekk!!tp setelah ditapis berulang kali,inilah gambar2 yang bile kite tgk balik boleh terimbau kenangan y sweet mweet itu..


 

http://www.hafizudinhamdan.com/blog/?p=355


Ini mesti mase nk lafazkn 'aku terime nikahnye…..'..ke tak??hehehe.menyayat hati giler tgk gmbar ini..bukan sume lelaki ye boleh menangis depan khalayak rmi kerane terlalu gembire..kebanyakn perempuan je y nk nangis sb dpt cinta hati..nngee=D

Gambar ini di black white kn sgt sesuai bile da tua2 tgk blik detik detik yang indah..boleh menangis laa tgk gmbr ini dan terase diri mude bile tgk 30 thn akn dtg…superb pic!! Next….


Hahaha..terselah muke 'gatal' groom ni..opss..this is my first impression for this pic..bile tgk balik gmbar ini terpikir di dalam otak…(pantas gile photographer ni snap this sweet moment) memang sgt cantik…dari kesedihan seperti pic di ats terus ke kegembiraan yang xterbelah bahagi..bride plak malu malu kucing..reaksi yang sgt natural dan spontan..sooo sweet momentoz for pasangan br je bernikah.(nak jgk comel2 cmni)..next pic


 



 

Seriously cantik gambar ni..kejelasan muka mengkaburi kekaburan tudung..ayt ape ni?haha…bole lee..refleksi dua cermin..big mirror focus more on the nikah attire..another mirror focus on the eye..ala ala dari mata turun ke hati gitu.hakhaks..

camne boleh terpikir nak snap gmbr cmni?confius2…mmg da keje photographer..pandai la bikin gmbr y mencairkn kn.soalan y xpatut ditanye..ape punye tuurrr la!!nggeee=D next pic


 


 

http://www.hafizudinhamdan.com/blog/?p=347


Ini paling best sb makanan kn..sape y xsuke mkn kt dunia ni.makanan adalah keperluan untuk kite hdp..kalo xmkn,maknenye xlengkap la hidup seseorang..umpama pungguk rindukn bulan..merapu gile peribahase..kembali kepada tajuk..

This pic I like the most because the focus on the center..cmne nta nk focus kn kt tgh2 tu.bahagian depan dan belakang dikaburkn..hanye bride,groom,food and waiter yang jelas. Sharpness is the key of the quality pic..btl ke?hahhaha..mmg berkualiti btl pic ni..thumbs up!!next..


 

http://www.hafizudinhamdan.com/blog/?p=352


 


Wow…romantic giler pasangan ini..cahaya kuning matahari dari belakang menyelubungi bahagian belakang.lighting cantikk...don't say anything,only move your body.hahhaa..mengarut giler nk jelas kn.

Nk dtg dekat…xnk dtg dekat.(kaki berkate-kate)..gengaman tgnmu merentap jiwaku(tgn berkate-kate)fuuhh..pengsan kalo tgn kaki nak ckp.

All the pictures are very very nice,sweet,creative and sharp..patutla nak upah kameremen bkn main mhl lg..hehhe..tanpa sepatah kate,hanye gambar menjadi simbolik cinta kita..ceewwaahh!!gile kelam kabut ayt..terime jela ayt2 ini pembaca ye..=P

Harap ayat2 saye boleh diterime dan tidak menyakiti hati sesiape sama y ade masih hidup atau pn sudah meningaal dunia..thanks to all photographers that gives back the past sweet memory..

SEKIAN..wish me luck even though the chance is very very low..thanks to hafizudin because gives me opportunity untk mengarang karangan SPM yang lm ditinggal kn..hhehhee..

Sunday, 20 November 2011

Selepas ke kelas bunga dip

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia..

Minggu leps sy telah menghadirkn dri ke kels bunga dip..ingt lg x entry leps?kalau lupe sila click di sini.pelbagai product yang telah dihasilkn oleh beliau seperti decoration hantaran,bunga pahar dip dan stokin dan lain-lain lg.

Kelas bunga dip diadakan oleh kak farah dari bungatelur.com sila la melawat blogshop beliau..kelas sepatutnye strt pukul 2 ptg tp disebabkn sesat jalan.

senang ct mmg xtau jalan..kul 3.30 br smpi di rumah kak farah.kesian beliau kene tngu lame..hehehe..sori kak =D

disebabkn mgu itu byk kenduri kahwin, jd sy seorang sahaje pelajar pd ms itu..maklum la 11/11/11.kn rmi org buat kj khwn mgu 2.jd pelajar lain postpone kels beliau.

Sy sgt seronok kerane kak farah hanye mengadap dan mengajar sy seorg..byk ilmu dan petue y telh diturunkn oleh beliau.

Diantara bunga dip dan juga butterfly stokin yang dihasilkn oleh beliau..

Ini pulak bunga dip yang telah sy buat..buat sendiri oo..kak farah tunjuk je.power jgk..hehe..
Sangat-sangat berbaloi pergi ke kelas belajar bunga dip..sgt seronok.kak farah seorg yang baik dan ramah.tak rs kekok pn duduk belajar dengn beliau..it is so fun. Nanti untuk entry akan dtg,sy akn buat tutorial cara nk buat bunga dip..seng je buatnye..tp cume kerje leceh ckit dan memerlukan tgn y seni..tgn sy xberape seni.tp insyaAllah akan dilenturkn tgn ni menjadi tgn seniwati..hehhee..=D wait for the next post..tq for reading.

Friday, 18 November 2011

flowers =D

Assalamualaikum dearest readers..hai everyone..
Minggu leps 'si die' pergi posting kt teluk intan.semlm blik dtg singgh kt umah..tanpe disangke sy dpt bunge..sebelum balik 'si die' ade ms lapang ckit dan pergi lah CAMERON HIGHLAND bersama rakan rakan.. ayat sweet dr 'si die' :

sori...xdpt beli bunga BANYAK-BANYAK mcm dlm cerite NORA ELENA

Da cukup da walaupn bwk 1 kuntum bunga rose okeyy..tp dpt byk lg la sk..hhee

'si die' memberi beberapa kuntum bunga rose pelbagai colour..sume colour ade..sk sgt10000x.dan 3 buah pasu bunga..(buah ke simpulan bhs nye?) hahaa..xtau la..da lm da amik SPM..=D

sy dpt jgk buah STRAWBERI..sgt sedap..so juicy..yummy!!

kesimpulannye, sy nk ucap kan jutaan terima kasih kerana telh membuat diriku berharga..ccewwaahh!thanks you .love u so much la...=P

warne warne rose y sgt cantik..

bunga ta_ _ ayam pun ade.hheee

dengan sedaya upaya,sy telah membungkus sendiri bunga bunga menjadi 1 jambak bunga rose dan bunga ta_ _ ayam..hehhee =D
and this is MY LOVE with my 3 pots flower..sweetnye..^.^ (terover plak,abaikan jika tidak suke)

balloon wedding

Assalamualaikum dearest readers..
Mgu lps ade kenduri kahwin my cousin..tema adalah belon2..sgt comel.simple je but very nice. teringn nak buat cmni tp mama xbg..katenye mcm budk kecik..mmg kecik pn..kn mude lg..nnggee =D di bawah beberapa keping gmbr..plng byk belon kt meja kek..tp kek xsmpi lg.. beriya sgt da nk amik gmbr..kek pn xde.

Wednesday, 16 November 2011

Scrapaperclip Giveaway

Assalamualaikum..

Hari ini sy nk join contest yang telah dianjurkn oleh Farah..

It is so simple to join this contest. Below are some of her cute handmade..

Ade 2 hadiah y disediakan:

GIVEAWAY AND SECRET GIVE

Ape y perlu kite buat?

FOR GIVEAWAY

1. Be her follower

2. Make an entry post title scrapaperclip giveaway
as simple as possible. (only for other bloggers to know about the contest)

3. Leave your link and email address
in comment box of her first post ever entry. (easy to notify the winner)

4. It's DONE..

FOR SECRET GIVE

1. copy scrapaperclip button and paste in your blog

3. Leave your link and email address
in comment box of her first post ever entry. (easy to notify the winner)

4. It's DONE..

The winner will be chosen via RANDOM

I'm done too..do join the contest and support her..

Wish me a very lucky luck..nggeee =)

bunga tisu button

Assalamualaikum to all readers.. =)

Hr ni mood sy diy bunga tisu..nk jd kn bunga telur..tp belh pihk lelaki.sy bg idea kepada my fiancee je..komnikasi sedih di antara sy dan my fiancee:

me : cantik xbunga ni?(sambil menunjukkan bunga tisu di tgn)

my fiancee : ermmm..ape ni?xmcm bunga pn..

me : bunga tisu la.nk buat bunga telur..comey kn?

my fiancee : ermm..cntik,comey =(

org laki mmg xminat ke bnde2 cmni eh..ke nk tnjk macho je.nnggee..(sori,syng kamu my fiancee) =D layankn gmbr di bwh ini..

ini inspirasi dari KINA dan INTAN..hehe.gabungan due.bunga tisu diy kina and bunga button diy intan..hehe.thanks dear give me inspiration eventhough xla cntik tgn xseni ni menbuat bunga.nngeee =)

Tuesday, 15 November 2011

sebelum ke kelas bunga dip

Assalamualaikum dearest readers.. =) ingt xlg entry sy nk g kelas bunga dip..sebelum ke kels,diri ini telh berusaha utk membuat bunga dip.. nak try la tgk progress sebelum dan selepas menghadiri kels bunga bersama kak farah di bwh beberapa keping gmbr bunga dip pink..mmg xcntk pn..mcm xde seni..hhhheeeee.tp nk share jgk.
boleh la di kira bunga dip walaupn xberape cntk..mgkin wrne pink nmpk mcm tak exclusive sgt kn..maybe?? next i will make an entry after attend bunga dip class.see ya..

GIVEAWAY 7 DAYS.

Hello..setelah di tag oleh shafikafieka, sy pn nk join..tp xfhm sbnernye ape nk buat.nngeee =) Sy nak jgk hadiah,jd sy pn buat entry..tp tgk entry2 blogger len sume letk banner and tag kawan.jd sy pn akan buat begitu.. Jom join contest ni beramai2.first kene buat entry and then letak banner..lastly tag kwn2 1.BANNER
2. TAG KAWAN NEYA DHIERA 3. ENTRY GIVEAWAY 7 DAYS..nanti.(np nt eh?np xskrg..sume buat cmni..ikut je) bubye....

Monday, 14 November 2011

Nikah attire

Assalamualaikum to all…=)

11/11/11 adalah tarikh semua blogger mengepos di blog msng2..tp sy xpn kerana terlalu sbk..nnggee(ape kene mengene)

Dah 3 hari xbuat entry pape.hr nk ct psl my dream nikah attire.sy suke pki dress sb xla nmpk gmuk bl pki kn.

maklum la,bdn sy "berisi" ckit. Tp mak suro pki kebaya xpn pki bj y kecik2 ckit..nt cmne nk duduk..xslese la kn?

Sesiape yang tau cmne nk pki bj y nmpk bentuk bdn tp xnmpk lemak y berlebihan(teruknye bunyi).maaf ye..

Boleh la share sesiape y ade tips2..ke kn diet sethn seblm khwn.fuuhhh!!mmg xble..

Layan kan gmbr di bwh..(sb da lm xupdate kt blog, kn la ikhtiar cr something utk di post kn =P)


 


 


 

nk duduk cmni...sopan,ayu je.br sjuk mata bakal suami memandang.

Thursday, 10 November 2011

CONTEST photography session gift

Note: this entry is EXTREMELY IMPORTANT!!

Perhatian kepada semua blogger terutamanye B2B blogger..mcm penting je bunyi nye.hehehe…

hafizudinhamdan seorang photographer muda(ayat bodek..ngeee)telah membuat 1 contest..

pertandingan mengomen satu atau dua atau beberapa gmbr y ade di dlm blognye.

Dengan ayat y mudah, blogger perlu buat 1 entry cerita psl gmbr dan email kepada beliau..sgt mudah!!hheee..jom join bermai ramai

Hadiahnye adalah sesi photography selama 2jam dan 1 frame size A3.


 

Nmpk mcm mudh tp bg blogger baru mcm cy mmg sush giler la!!:B

Tp y paling mencabar untuk blogger br mcm sy adalah syarat2 utk menyertai pertandingan ini:

Peserta mesti seorg BLOGGER dan mempunyai follower MINIMUM 50 org..


 


hhhuuuaaaaa!!!sob…sob…


 

Mn sy ade follower rmi cm2..please HELP ME!!

Kesimpulannye..kepada B2B blogger dan blogger2 lain,follow me..nngeee =)

Tarikh ttp penyertaan adalah pada 10 december 2011..lg 30 hari.

Sy nak msk pertandingan ini.walaupn sy tau sy xpandai menilai kesenian sesuatu gmbr, tp sy ingin mencuba.

Sy nak masuk pertandingan ni… 30 days to go for me to find another 40 followers =(

Wednesday, 9 November 2011

Wedding cake toppers

Wordless Wednesday..this entry is less of words.hikhik..i wish to have one of this

wedding cake toppers but something romantic and cute:D

take my hand

please..help me!

please no,not me =(

i will catch u

go away!

i want to run away

bubye!!

wink wink:B

About Me

My photo
Melaka, Malaysia
Assalamualaikum..hello everyone. I'm Lynn..a girl who wanted to start her new life with someone very very very special. This blog is for her journey to be a bride and wanted to share her love, happiness, sadness and all the feeling to prepare for the Big Day.InsyaAllah dengan ketentuan Yang Maha Esa.. jehelynn..

^.^ tabung kawen..sila la tekan saye ^.^