sayang kamu!

Wednesday, 18 July 2012

creative by lynda: promo & giveaway

Assalamualaikum...hai lovelies:)
creative by lynda...ingat mereka buat promo je..rupanye giveaway sekali..
ni la akibat xmenbaca dengn betulnye..da semgu lepas aware pasal benda ni..
xsangke ni giveaway.nasib sempat lagi nak join..
hope to win this giveaway if i am too lucky to join this giveaway in last minutes...heheehe=P




share the above picture to entitle you to win this giveaway..
they are special promo for diy invitation..RM1.50/pc..soooo affordable!!
hurry gurls...today is the last day of this promo..

sesiape yang share and spread the word on the blog entitle to get this for FREE


500pcs white paperbag favors (decorations only)
10pcs of VIP favors
1pc of exclusive guestbook with frame
A handbouquet

WHAT YOU NEED TO DO;

Click like on our facebook page
Share the picture above on your timeline

OR

Save the picture above
Share and spread the words on your blog
Leave your blog url in the comment box!
hurryyyyy gurls...todaay is the last day...
spread the word and get a chance to win the giveaway..

till the next entry.. bubye!!>.<


Monday, 16 July 2012

pre wedding back to school part 2

assalamualaikum...helo lovelies..>.<

hari ni nak update my pre wedding..hari tue da buat part 1 punye..click cini.
hari ni nak buat my pre wedding back to school part 2..hehe..
maklumlah pre wedding yang ade jalan cerite mesti la nak buat banyak entry..
baru la menarik..hehehe(perasan ade org nak bc) >.<

ok..jom layan pic di bawah..

proses mengedit di photoscape mengambil mase 15minit dan hasilnya..taaaddaaaaaaa!!!!

mane die ni..lambat betul..nak amik fixie je pun...

lallaalalala...hai cik adik manis >.<

jom gi jejalan..awk jalan kaki, saya naik fixie...hahaahahaha

to be continued in pre wedding part 3..hahahaah..kasi panjang cikit cite.

nantikan..(ade ke orang nak tengok..perasan***)
ok...till next entry yahhh!!
bubye...:)




Wednesday, 11 July 2012

pre wedding back to school part 1

salam..(entry ini mungkin panjang sedikit)

tema: back to school - dating selepas kelas
lokasi : MRSM Taiping

click entry disini, disini, sebelum kejadian pre wedding ini..

perkara yang perlu di titik beratkan sebelum hari pengambaran
1. tentukan tema yang perlu utk pre wedding..mestila mengisahkan bagaimana perjumpaan anda dengan pasangan anda..disebabkan kami berkenalan di bangku sekolah jadi kami pun membuat pre wedding di sekolah kami.sambil itu dapat la berjumpa dengan cikgu2..

2. siapkan segala peralatan yang berkaitan dengan tema.macam sy, da siapkan sume da prop2 utk ke sekolah..ade beg sekolah, buku2, kertas, baju sekolah..tapi kasut lupa nak pakai kasut sekolah..alamatnye terpkse la pakai kasut pergi keje..xsesuai ok!!tapi terpakse..huhuhu=(

3. pastikan jangan excited sgt sebelum hari kejadian..siap sedia dari segi mental..terutamanye yang nak shoot tgh2 panas...mmg menggelegak kepala..fuuhh!!panas gile..seeloknye buat la lepas asar..tapi disebabkan nak kejar masa, kami terpakse buat tengahari..1 word..PANAS!!

perkara yang perlu di titik beratkan semasa hari pengambaran
1. pastikan keceriaan terjelas di wajah anda..pikir satu perbualan untuk di sembangkan dengan pasangan semasa sesi pengambaran..maklumlah..lama kan nak shoot..takut2 xtau nak buat reaksi ape..at least kalu ade bende nak sembang, baru la neutral cikit mimik muke tu..

2. pastikan senyum nampak gigi..baru neutral.xkisah la gigi kuning ke, xteratur ke..gambar pasti akan cantik bila anda senyum..konon2 takut gigi nampak dalam gambar xteratur, tu sebab senyum xnampak gigi..akhirnye menyesal xsudah....>.<

3. kalu yang xreti nak bergaya atau membuat mimik muke selain dari senyum dinasihatkan xperlu lah buat jalan cerita..nanti jadi macam diriku ini yang xreti langsung nk buat expresi muke..hhaaaaiisshhh!!

perkara yang selepas pengambaran
boleh la enjoy bersama si dia yang tersayang dengan makanan yang sedap2!!!
yang penting sume da selamat..i got new experience...patutla susah nak jadi artis ni...=P

jom layan ni..hehhhe^.^





terpakse melabuhkan kain takut nampak kasut y xsesuai=P

selambe je tunjuk kasut keje nye..hahhaha


sibuk x?jom kite gi jalan2 kat taman tasik...

very good idea...ok darling...>.<

senyum...=)

to be continued........
till the next entry...bubye!!


wedding prep 13: ipad + ipod

Assalamualaikum..
wedding prep today..hantaran for him. hantaran utk nikah nanti adalah 7 berbalas 5 dulang..
hari ni nk review 2 dari 7 hantaran yang telh dibeli..ipad dan ipod..
mula2 nak cite pasal ipad..biase la ikut trend kan..nak ipad 3 je..maklum la baru kelua..
jadi kami pun telah berputus utk membeli ipad 3..memang banyak kegunaan..especially for my 
future husband yang sgt berteknologi tinggi..ok..beli la satu untuk si dia.
ipad ni dibeli di epicentre the curve..beli ipad dapat kad epicentre..10% discount for any purchase.
nanti senang nk beli lg sebab da ade kad discount ni..=)
amik dari google sebab xamik pn gambar..hehe.





lepas beli ipad 3..terase nak beli ipod pulak..jadi kopak la duit sebab beli ipod untuk dijadikan jam hantaran.



total duit yang melayang..

Ipad 3 include cover =RM2500
Ipod nano include watch band = RM600

total damages : RM3100..

baru 2 hantaran da lebih RM3000..
lagi 5 hantaran for him akan diupdate kemudian..
till the next entry..>.<









Wednesday, 4 July 2012

film for mini instax camera..cheap!!!

Assalamualaikum..hai lovely..
entry ini nak gtau pasal film mini camera instax...
dan utk memudahkan my B2B friend, Rahmah
ade 1 vendor ni jual sgt murh kalau kte beli banyak..
dan bile tanye thru email cepat giler die jawab...sgt efficient..dan sgt baikk>.<
Ggcollection...click la..utk lebih senang boleh trus email die..
ni email die ggcollection@ymail.com
beliau hanye menjual RM26 sepack..agak mhl ckit..tp bl beli 10 pack jatuh RM23 sepack..
ni harge paling murah setakat y da survey,,
murah kan!!!boleh lagi nego ngn beliau..kalu2 dpt murah lagi bagus..
untuk lagi senang trus click di sini utk melihat package 




ade jgk die jual mini sticker..sgt murah di milkadeal..


ok..till next entry..bubye..
hope this entry can help my b2b friends..=)


Prep Wedding 12: instax mini camera

Assalamualaikum...
rajin ler plak update blog ni..hehehe.
da beli camera for my photobooth wedding..
INSTAX MINI CAMERA...yeeeaahhh!!!
seronok dapat memiliki camera besar ini..hhiiiyyaaa...
beli dari shutterzen.com...click jgn xclick.
sgt efficient process pembelian ini...supperb!!!



sebelum nak beli kene la dulu register di shutterzen.
lepas tu boleh la kite membeli belah camera2x yang di ingini..
lepas da buat order, kite perlu la membayar menggunakan bank online..
then...print screen the evidence that you pay to them..
lepas tu tunggu la postman datang rumah..ingat akan amik masa 3 hari.
rupanye hanye sehari je.hari ini order, sok da sampai.mungkin duk area KL kot..=)

ok..cara nak gune sume boleh tengok kat google ye.
ni nak cite ckit benda teruja semasa menggunakan camera ini..
sharing is caring..
ok..mase da amik gambar memang akan kua film dari camera ini..
tetapi film tu akan kosong je..tapi kte goyang2x kn ckit film tu..
makin lama gambar akan makin terang..
teruja giler kan...>.<




i bought pink camera..comey ckit..



buy this instax camera+ 1 instax mini film for only... 
no postage charge
RM210

sangat2 berbaloi ok beli benda camera ini..
boleh guna untuk wedding bride side and groom side..
sangattt jimat!!!jom ramai2 pegi serang shutterzen sebelum promo end..

till next enty gurls..bye!!!

Prep Wedding 11: Photographer groom's side..BOOK!!

Assalamualaikum..
hai semua..ceria menulis pada hari y indah indah..
preparation utk kali ini adalah membooking OP utk wedding side lelaki..
Alhamdulillah..sy dpt OP dengan harga y murah..berlaboi2x!!
click di sini utk mendpt OP dengan harge y murah..

sebelum membyr deposit, kami di minta berjumpa dengan phtographer dl..
berjumpalah kami di starbuck shah alam..(first time g starbuck)=P
bagus jgk jumpa OP sebelum majlis sb kite boleh berbincang camne atur cara majlis.
boleh la bagitau yang ktorang ni xreti sgt bergambar..hehehe.
selepas bersembang dan berkenalan dengan lebih mendalam, terus la kami bersetuju..
dan kami membayar deposit kepada beliau..
canggih zaman sekarang ni..sume nye gune ipad..nak sign utk perjanjian pn gn ipad jgk.
ok....settle..!!!OP saya berharga RM1189...
jom kite serang ramai2...

invoice y diterima.


ok...till for next wedding preparation..
bubye!!!!>.<



Tuesday, 3 July 2012

I am back...

Assalamualaikum..
hai lovely2 sume..sibuk sungguh 2 bulan y lepas..
maklumlah bergelar pelajar mesti la ade exam akhir kn..hehe
lagi la pelajar tahun akhir.kene bertungkus lumus ckit..

walaupun habis exam 15hb julai..tp skrg rasa da tak sabar nk buat preparation my wedding...
yeahhhhhhh!!!nak kahwin.....tak sabar..hehe=P

banyak benda nk review utk preparation wedding ni..
hope to write in this post again...

till next entry...

About Me

My photo
Melaka, Malaysia
Assalamualaikum..hello everyone. I'm Lynn..a girl who wanted to start her new life with someone very very very special. This blog is for her journey to be a bride and wanted to share her love, happiness, sadness and all the feeling to prepare for the Big Day.InsyaAllah dengan ketentuan Yang Maha Esa.. jehelynn..

^.^ tabung kawen..sila la tekan saye ^.^