sayang kamu!

Saturday, 8 March 2014

sesiape nak exchange link ?

*sticky post*

Assalamulaikum sweeties and readers..

do support me by exchanging link with me..

thank you...:D

Tuesday, 11 December 2012

HB for SARAH

Assalamualaikum..hye sweeties readers and bloggers..

Dah berbulan da rasanye xupdate blog..maklum la da jadi isteri ni banyak tugas nye di rumah.hehehe..

hari ni nak update ckit pasal HB flower girls for SARAH's wedding on 20 December 2012. Jom layan gambar..






thanks Sarah for giving me this opportunity.

till next entry.bubye girls!!

Thursday, 1 November 2012

wedding review : photobooth

Assalamualaikum lovely readers..
da lama sangat da tak mengupdate blog..sejak menjak jadi wife ni banyak keje nak kene settle kan..hehe.
hari ini nak review pasal my photobooth corner masa wedding di putrajaya. I hire vendor thephotoboothcorner untuk memeriahkan lagi majlis kami..servis yang telah diberikan oleh mereka(copy paste je dari fb diorg..hehe)

1. backdrop (10'x10') with customised design

2. 1 x guestbook + guestbook table deco 

3. props ( assorted mouth n mustache stick, frame, chalkboard) 

4. 2 x canvas printing (16"x24" + 20"x30" ) + 1 x rented easel 

5. 3 x instax mini film boxes (30pcs)

mesti ramai yang da bekerjasama dengan diorang..mereka sangat baik dan peramah..penuh guestbook dengan gambar2 friends and family..sangat berpuas hati. untuk b2b yang nak buat photobooth ni, boleh la pilih vendor ni..superb!!!bagi saya photobooth ni sangat penting sebab friends and family boleh bergambar di sini sambil memegang pelbagai props..mereka pun jadi lebih gembira dan excited nak bergambar.hehe..lagi 1, nanti diorang akan tulis ucapan di guestbook dan kite boleh tengok ucapan yang telah ditulis sambil gelak2..;p
kesimpulannye..photobooth+guestbook sangat penting untuk memeriahkan suasana perkahwinan

jom layan gambar..
guestbook and props

backdrop

kami yang comel>.<

family

friends
we have so much fun by having this photobooth corner. so girls and b2b, do search their blog and facebook thephotoboothcorner for more pictures or enquiries..

done with my wedding photobooth review..till next enty..see yaa!


Tuesday, 16 October 2012

outdoor portraiture at Taman Botani

Assalamualaikum..hai sweeties..kali ini entry untuk outdoor portraiture..My Official Photographer for my wedding in Putrajaya is Lembayung senja. before ni da mention my OP dekt entry2 sebelum ni..they are really awesome.sangat menarik gambar2 die dan sangat senang bekerjasama dengan mereka..B2B yang tengah mencari OP untuk wedding, Lembayung Senja Photography is highly recommended!! for B2B blogger ade discount lagi..click here

jom layan gambar2 kami di bawah ni..pictures credit to Lembayung Senja. wingman : AzamHashim







bila tengok balik gambar2 ni macam xpercaya je kitorang buat action ni semua..hehehe.gambar2 nampak sangat natural..credit to my OP..saya dan husband sangat berpuas hati..thanks Lembayung Senja..:)
for more pictures and info do browse Lembayung Senja Photography Blog
okay then..till next entry..bubye!!!

Friday, 12 October 2012

wedding note

assalamualaikum..
hello sweeties..hari ni nak update cikit our wedding attire, MUA, & OP dari majlis perkahwinan di melaka(bride's side) dan putrajaya(groom's side).rasa macam lagi teratur kalau buat entry mcm ni..nanti B2B boleh la tengok2.mana la tau berminat dengan vendor yang i pilih.hehe...walaupun preparation agak kelam kabut dan xtentu arah tapi semua majlis berjalan dengan lancar..Alhamdulillah.:)
pictures below taken from my friend & OP..

SOLEMNIZATION
bride attire : DIY
veil : Jakel Shah Alam
groom attire : A to Z
MUA : D'jelita Andaman
bridal fresh flower Handbouquet : DIY
mini dais : DIY
MALAM BERINAI
bridal & groom attire : D'jelita Andaman (Melaka) 
MUA  : D'jelita Andaman
pelamin : D'jelita Andaman
Bridal Handbouquet : DIY

BRIDE'S SIDE RECEPTION
bridal & groom attire : D'jelita Andaman (Melaka) 
MUA  : D'jelita Andaman
Bridal Handbouquet : D'jelita Andaman

CAKE WEDDING DRESS

bridal & groom attire : D'jelita Andaman (Melaka) 
MUA  : D'jelita Andaman
Bridal Handbouquet : D'jelita Andaman


GROOM'S SIDE RECEPTION

bridal & groom attire : Miszalya Yahya 
MUA  : Fareha Rahmat
Bridal Handbouquet : DIY

OP : Lembayung Senja Photography



nanti akan di update full each of the reception..till the next entry..bubye!!

Wednesday, 10 October 2012

sah!!dia suami saya...;)

assalamualaikum sweeties...:)
da nak dekat 2 minggu bergelar isteri kepada suami..perasaan sekarang ni sgt la bahagia.hehe..
baru sekarang berkesempatan nak update di blog..tak perlu la nak tulis banyak2 di blog...
layan jela gambar2 ni..hehe..diambil semasa majlis nikah di melaka pada 28 september 2012..

upacara batal air sembahyang

my diy mini dais
gadis dan jejaka dulang

khemah VIP & Pengantin
with my diy handbouquet
~love~
ni suami saya >.<
 till next entry..bubye!!!

About Me

My photo
Melaka, Malaysia
Assalamualaikum..hello everyone. I'm Lynn..a girl who wanted to start her new life with someone very very very special. This blog is for her journey to be a bride and wanted to share her love, happiness, sadness and all the feeling to prepare for the Big Day.InsyaAllah dengan ketentuan Yang Maha Esa.. jehelynn..

^.^ tabung kawen..sila la tekan saye ^.^