sayang kamu!

Saturday, 31 December 2011

Giveaway first opening Dippy Lyn’s collections



Giveaway ini di buat bagi mempromosikan dippy Lyn’s collection. giveaway ni juga bertujuan membantu saya menambahkan my dip collections. Sape yang nak hadiah??

Pemenang utama untuk first opening dippy Lyn’s collection akan memenangi bunga dip pahar berharga lebih RM250.

Pemenang kedua akan diberikan jika penyertaan melebihi 150 orang.

Pemenang ketiga akan diberikan jika penyertaan melebihi 200 orang

Hadiah bagi pemenang kedua dan ketiga akan diberitahu sekiranya penyertaan melebihi 200 orang.

Syarat-syarat penyertaan:
  1.  Peserta mestilah seorang blogger
  2.  Peserta mestilah seorang follower blog beeflyingtohoney
  3.  Buat satu entry bertajuk Giveaway first opening dippy Lyn’s collection
  4. Letak banner di bawah ini di blog anda
  5. Tag 2 orang rakan blog anda.
  6. Letakkan link entry post anda di bahagian komen.
  7. Siap!




Pemenang akan dipilih dari random.org

Tarikh tutup penyertaan adalah pada 31 December 2011 pada jam 2359

Tunggu ape lagi..sgt mudah.sertai sekarang!!(betul promosi ni)
Terima kasih kerana memberi sokongan kuat dan padu kepada saya=D
My dip collections will be updated time by time..



Ragam ibu mengandung

Assalamualaikum dan selamat menyambut thn baru..
bride to be sume akan melahirkan ank 1 hari nt..
org tua2 kate org mengandum mcm2 ragamnye..kt bwh ini adalah slh satu ragam y pelik.
rase2 korg nak buat tak cmni?nmpk mcm cml kn..utk bagi suami kte je tgk.hehe=P











The Ladies Photographer Giveaway

Assalamualaikum...

selamat tahun akhir 2011..hehe.thn dpn kte berjumpe lg..hari ini nak join 1 contest.
contest y dianjurkan oleh ummi sa'adah. hadiah2 sgt menarik..



HADIAH

GRAND PRIZE - 1 Photobook Percuma 11 x 8.5 Potrait Hardcover 40pages worth RM230. 

Ke 2 
RM50 cash dan Free 2 keping gambar 12 R (email gambar kepada beliau)

Ke 3
Free 2 keping gambar 12 R (email gambar kepada beliau)

Ke 4 dan Ke 5
Free 2 keping gambar 8 R(email gambar kepada beliau)

ini adalah contoh2 photobook.




suke la photobook ni..kak ummi dengan bermurah hati nk bagi percume kepada sesiape y bertuah..
saye nk mencuba nsb..kalau ade tuah bdn, saye nak buat
 photobook for my family and my newborn niece.=D

syarat penyertaan:
 1. buat entry bertajuk The Ladies Photographer Giveaway (done)
2. letak banner di bawah..(done..banner ade kat ats..hehe=P)
xde facebook boleh jadi follower bamyuyu.blogspot (done)
4. like fan page penaja hadiah GA ini http://www.facebook.com/theladiesphotographer (done)

siap semua..saya da join..jom join kawan2..mari meriahkan lagi giveaway ini..















Sunday, 25 December 2011

end year random giveaway

Assalamualaikum..

hari ni nk join giveaway..xde pape nk di update blog pasal my wedding journey.hehe..
sgt mudah menyertai nye..

syarat penyertaan:

copy,paste n edit from here=)
-Letak tajuk 'End Year Random Giveaway' 
-Letak banner yang tertera diatas. 
-Mesti ada blog.
-WAJIB follow blog Sara dan GrannyHana .
-WAJIB jugak like fanpage Hana dan Auntie Sara. 








jom la join..pemenang dipilih random sahaje..xrugi kalau join..

tarikh tutp adlah 30/12/2011

sy nak tag beberape b2b:








Wednesday, 21 December 2011

dip hand bouquet

Assalamualaikum..

lame gile xupdate blog.hehe..sibuk blokwalking dan menjaja my giveaway..hehe.
hari ni nak update my bunga dip hand bouquet.da lame da buat HB ni tapi xde sape kt umah y nak tolg jadi model..mak dan bapa mmg la xnk kn..semlm tetibe je sedara dtg..gune kn la budak2 kecik ini menjadi model bunga dip..layankan..





hahaha..pndi kot budak2 ni posing..baru 1 HB buat..tgh buat HB lagi 1 tapi tngu model ade baru la boleh publish..hehe..sesiape nak tempah HB ni sila la email me..any colour n flower pun boleh request..any comment or inquiry, please drop at comment below.=D

thanks for viewing..

Tuesday, 13 December 2011

Dippy Lyn's Collections



Assalamualaikum..

Welcome to dippy lyn’s collections.




Saya menerima tempahan bunga dip untuk sesiapa yang mengiginkan majlis mereka disinari kilauan bunga dip. Jika anda mempunyai design bunga dip tersendiri, boleh la berbincang dengan saya, dan saya akan membuat design seperti yang anda inginkan. 

Saya menerima tempahan :

1. Bunga dip corsage dari RM4
2. Bunga dip pahar dari RM5
3. Bunga dip dulang dari RM20
4. Bunga dip tangan dari RM35




Sila buat tempahan 2 bulan sebelum tarikh majlis berlangsung. Tempahan awal digalakkan. Jika budget anda sedikit, saya akan mendesign bunga dip mengikut budget anda.

Sebarang pertanyaan sila email saya di qibilynn@yahoo.com




Esok pasti tiba!!

Assalamualaikum..

this is my new dip collection..

dip corsage 
butterfly corsage

dippy corsage
 bunga dulang/bunga hantaran
dip botton

peony pinkish
Esok InsyaAllah sy akan melangsungkan my grand opening business bunga dip.yeah!!
ade jgk kejutan ckit utk sume pada esok hari..nantikan!!
tak la kejutan sgt..nanti sume hampa..hehe..
harap sume dpt memberi support kepada sy..=D

thanks for viewing..


Sunday, 11 December 2011

kahwin sebelum ramadhan..

Assalamualaikum..

ape kate korg sume kalau nikah semgu sebelum nak puasa..boleh ke?
orang2 tua ckp xboleh sb nt xjadi nak puase sebulan.hehhe..btl ke?
kalau boleh nak ceptkn tarikh pernikahan..boleh la ms ry nt i tunjukkn my husband kt sedara mara..
boleh la nt pki baju sedondon..cute je..hhehe.=D
boleh pegi solt terawih sesame..

kalau dipikirkn nak buat nikah seleps raya nanti org da xde duit..yela..kn da belanje sakan ms hari raya..
tukar lgsir,tukr baju,tukar rumah dan tukar segalanye..nt wedding i, xde sape y nak pegi.

kalau buat seleps raya jgk nt baju nikah sush nak temph..kene temph awl berbulan2..
haish..mn satu ni..hope gurls boleh bg pendpt..mn satu lg better..
kahwin sebelum puasa ke selepas raya 2012??


Saturday, 10 December 2011

contest stunning me!!


sticky post until 10 disember 2011

Assalamualaikum and salam 1 Malaysia..

Hari ini i nak join contest by elyn.. beliau bermurah hati ingin memberi 
3 giveaway utk mempromosikn Qaseh Elyn..her creation..
tudung and veil for engagement or wedding.
ini adalah badge elyn..



jom join beramai2x and support her new business.
i nak join jgk..for more info about elyn and this contest..please click here

first of all..nak mintk maaf kalau gaya penceritaan sy tidak menghiburkn.
saje je gtl nak buat dlm bentuk gambar.hehee..=D
ignore it if u don't like..

ini adalah gambar bergerak tanpa berhenti..harap sume fhm jalan cerite.
nak tunjuk skill bergambar tidak menjadi=P



 kahkah..skill membuat gmbr berdialog hancus.
cubaan pertama..xnak publish kn,pnt je eden membuatnye smpi xtdo..
hrp sume dpt menerima dan memahaminye
sampai cini shaje la contest veil dan tudung idaman ms nikah nt
walaupun lmbt lagi..tp ape slhnye pk dr skrg..save ckit budget.hehe.
hope elyn boleh menerima..hahaha=D

thanks for viewing..
















Friday, 9 December 2011

free Photoshoot session

Assalamualaikum..

hai semua..td pegi jejlan blog dan facebook..tiba tiba nmpk benda yang sgt menarik..
nak kongsi jgk kat cni..hehehe..=D

SERIOUSLY...gile la..sape yang tak nak kn..
only be his facebook fan..tapi mesti la nak yang ke 2000..
sape yang baik hati boleh tolong like page lembayung senja photography?hehehe..
for more info and his extremely nice pic, do check his blog..


dip jalinan kasih.

Assalamualaikum..hello semua..
seronoknye mlm jumaat..boleh tdo lm2..tak pyh pk nak pegi kj sok.hehehe.
hari ini nak tunjuk koleksi bunga dip saya..saje saje nak buat..
mane la tau nak buat business ckit..boleh buat giveaway utk first opening.heheh.
hope gurls b2b boleh support sy..





nak bagi nama bunga ni jalinan kasih...nama yang comel..
bunga pahar ni boleh diy utk my wedding nt.
kene buat dari sekarang sb nak buat dlm 200 batang.


Thursday, 8 December 2011

honeymoon cruise..






Assalamualaikum..

Tadi kt offce dpt email dr member..world biggest ship-Oasis of seas
pegi honeymoon naik kapal je da cukup..sume ade..yang xcy nye shopping pun boleh..
aishh...zaman serba canggih sekarang ni.



kapal 10 tingkat..mesti ade lif kn..jenuh nak naik tangge.



mandi kolam di atas lautan.
da mcm kondo da..
akiviti ini dilakukan di atas kapal??


nak panjat gunung atas air..heheh

atas kapal pun ade marry go around.

wedding hall..ahhaha






library ke ni?


tempat tinggal..mcm nak duk setahun
ade coach..jgn main2..

syok x dpt naik kapal je..tapi bahaya ckit sb atas air kan..mcm2 ble jadi..tkt jd titanic plak.
terlampau menampung bebanan yang sgt bert akhirnye timbus di lautan...hehehe

contest PAU SERI


Assalamualaikum..Hello girls..

tadi sambil blogwalking terjumpa la 1 contets ni..sgt menarik.tp xtau detail sgt..
I tau pun dari dedagu cantik. CONTEST PAU SERI..
nak tau lebih lanjut sila jejalan di blog dedagu cantik.

Pau seri akan menaja 500 bj mini Pau mengikut warne TEMA PERKAHWINAN anda.
syoknye..dapat pau fre.hehehe
2 pemenang akan dipilih

Penat cari pau seri nye blog.akhirnye jumpa...tp aktif hanye kt facebook aje..ini link nye
di sini nak cite ckit psl pau seri..pemilik pau seri ini adalah Lyana.Pau Seri adalah satu business kuih pau..hahaa..nama pun pau kn.
Asalnye adalah di ayer itam johor..bila check kat google,tengok Pau seri da buka cawangan 
di Putrajaya dan tempat2 lain..da lupa da kat mane.hikhik..
jadi i nak buat la enty pasal pau ni sb nak Pau Seri taja pau pink utk wedding nt.hehee

1. buat entry why i need PAU SERI sponsored
2. warne tema perkahwinan dan tarikh perkahwinan
3.lastly why i choose him to be my husband and my life partner forever..(yang ni sweet)

sebenarnye..td terdengar lagu ayam jalil hamid
pernah dgr x?ayam..bermacam ayam..hhaaha
pastu tetiba tukar ayam jadi pau..
tetapi bakat menulis lirik xmenjadi..
akhirnye jadi pantun yang xsame bunyi.hehe




 
thanks PAU SERI bagi peluang untuk memenangi tajaan pau di majlis perkahwinan kami nt.


ini namenye tak de keje..orait.nak tdo dl..
sekian utk contest kali ini..


thanks for viewing=D


About Me

My photo
Melaka, Malaysia
Assalamualaikum..hello everyone. I'm Lynn..a girl who wanted to start her new life with someone very very very special. This blog is for her journey to be a bride and wanted to share her love, happiness, sadness and all the feeling to prepare for the Big Day.InsyaAllah dengan ketentuan Yang Maha Esa.. jehelynn..

^.^ tabung kawen..sila la tekan saye ^.^