sayang kamu!

Sunday, 11 December 2011

kahwin sebelum ramadhan..

Assalamualaikum..

ape kate korg sume kalau nikah semgu sebelum nak puasa..boleh ke?
orang2 tua ckp xboleh sb nt xjadi nak puase sebulan.hehhe..btl ke?
kalau boleh nak ceptkn tarikh pernikahan..boleh la ms ry nt i tunjukkn my husband kt sedara mara..
boleh la nt pki baju sedondon..cute je..hhehe.=D
boleh pegi solt terawih sesame..

kalau dipikirkn nak buat nikah seleps raya nanti org da xde duit..yela..kn da belanje sakan ms hari raya..
tukar lgsir,tukr baju,tukar rumah dan tukar segalanye..nt wedding i, xde sape y nak pegi.

kalau buat seleps raya jgk nt baju nikah sush nak temph..kene temph awl berbulan2..
haish..mn satu ni..hope gurls boleh bg pendpt..mn satu lg better..
kahwin sebelum puasa ke selepas raya 2012??


11 comments:

  1. mine will be 2 weeks after raya. ada jugak orang kate nanti guest dh pokai time tu..tapi xpe lah. nak jugak buat lepas raya. doa2 semuanya ok :)

    ReplyDelete
  2. kalau buat selepas raya pun ok jugak tau...

    kira buat open house terus..

    senang...hihihi...

    kalau sebelum puasa pun boleh juga...

    tanya pada hati..
    tanya pendapat org tua..
    ^_^

    ReplyDelete
  3. i insyaAllah nikah a week after raya. sebab nak cari yang cuti panjang. tahun depan tak banyak yang cuti panjang. huhuhuh.

    apa2 pun, selamat memilih tarikh!

    ReplyDelete
  4. hi...iyfah insyaAllah nikah sebelum puasa and buat majlis sebelah lelaki dulu. then lepas raya baru buat majlis belah iyfah.

    tapu betul ckp org tua, susah nak puasa bila baru kawen and terus kna puasa..dugaan byk. but kami still x de rumah lg, duduk rumah mak bapak..so kena pandai2 la jaga...gudluck dear!

    ReplyDelete
  5. sy pun insya-Allah akan nikah sebelum raya.
    tapi semua pn x cnfirm lagi..
    kwn sy seminggu sebelum puasa dia nikah.. hehe..
    x kisahlah mana2 pun. janji semuanya selamat dan diberkatikan? ;p

    ReplyDelete
  6. mula2 nk nikah 2 minggu sblum puasa sbb lepas raya adik nk smbung blaja oversea.. tp taktau lagi cmne ni. huhu. runsing pikir tarikh nikah.

    ReplyDelete
  7. err biasanya orang kahwin lepas raya :p

    tapi ikut jugakla date awak camne.kalau masing2 ok tarikh tu ok je.yang penting 2,2 setuju:)

    ReplyDelete
  8. tak kesah pun bila-bila dear. but kahwin bulan syawal lebih baik. :)

    ReplyDelete
  9. setuju dgn gadis. buat lepas raya sekali macam open house~

    ReplyDelete
  10. oh, its up to u, mane yg senang, kalau sebelum puasa, baju nikah boleh recycle utk baju raya..jimat dah...

    efa punye 2 mgu sebelum puasa dah setel sebelah lelaki. xkesah la, puasa tetap puasa kan?

    dulu plan lepas raya, last2 di percepatkan sbb nak rasa raya cium tgn suami pulak :)

    ReplyDelete
  11. tya sebelum puasa. just a few weeks before i guess..07/07/12..heee! ramai nak wat after raya. nnt kwn2 and sdara2 ta tau nak pg wedding mane sbb byk sgt jemputan nye selepas raya. so tya pilih before puasa senang..hehhe!

    ReplyDelete

About Me

My photo
Melaka, Malaysia
Assalamualaikum..hello everyone. I'm Lynn..a girl who wanted to start her new life with someone very very very special. This blog is for her journey to be a bride and wanted to share her love, happiness, sadness and all the feeling to prepare for the Big Day.InsyaAllah dengan ketentuan Yang Maha Esa.. jehelynn..

^.^ tabung kawen..sila la tekan saye ^.^