sayang kamu!

Saturday, 3 December 2011

diy double bow ribbon

Assalamualaikum and very gud afternoon..

haha..mcm speech plak. hari ini i nak diy double ribbon bow..2 3 mgu leps i cari kat internet..cari kt google..rupenye byk video org puteh duk buat..so i pun diy la my ribbon..ribbon ni ble guna untuk letak kat bunga pahar or sebagai hiasan hadiah..i buat gune ribbon organza sb itu je yang ade saki baki diy hantaran tunang..sila la layan tutorial di bwh..=D

bahan : 2 jenis ribbon (besar & kecik) dan dawai bunga

potong ribbon menyeget..jadikn bentuk V terbalik..



letak kan ditapak tgn

lilit ribbon di tgn sebanyak 2 kali..

keluar kan ribbon dari tgn dan picit di tengah
ikat la gune dawai bunga..ulang step di atas untuk ribbon kecik.

cantumkan kedua2 nye..taraa....da siap   




yeah....siap la sudh double ribbon bow..selamat mencuba..boleh cari video di google utk kemudahan kite bersma...hehehe..=D

5 comments:

  1. nnt awk nk ltk kt mana riben2 tu? cantik... :)

    ReplyDelete
  2. cik nasha: i nak letk kt bunga telur utk wedding i..heehe

    ReplyDelete
  3. cantik! geram! adeii.. sampai dah tak tau nak pilih mana satu untuk hiasan2.. ahaha

    ReplyDelete
  4. aisyah: haha..so sweet.gune je sume hiasan.baru puas hati..

    gadis: xla kreatif sgt..tgk google jgk.ml je nk tunjk sebenarnye..=D

    ReplyDelete

About Me

My photo
Melaka, Malaysia
Assalamualaikum..hello everyone. I'm Lynn..a girl who wanted to start her new life with someone very very very special. This blog is for her journey to be a bride and wanted to share her love, happiness, sadness and all the feeling to prepare for the Big Day.InsyaAllah dengan ketentuan Yang Maha Esa.. jehelynn..

^.^ tabung kawen..sila la tekan saye ^.^