sayang kamu!

Tuesday, 11 December 2012

HB for SARAH

Assalamualaikum..hye sweeties readers and bloggers..

Dah berbulan da rasanye xupdate blog..maklum la da jadi isteri ni banyak tugas nye di rumah.hehehe..

hari ni nak update ckit pasal HB flower girls for SARAH's wedding on 20 December 2012. Jom layan gambar..






thanks Sarah for giving me this opportunity.

till next entry.bubye girls!!

Thursday, 1 November 2012

wedding review : photobooth

Assalamualaikum lovely readers..
da lama sangat da tak mengupdate blog..sejak menjak jadi wife ni banyak keje nak kene settle kan..hehe.
hari ini nak review pasal my photobooth corner masa wedding di putrajaya. I hire vendor thephotoboothcorner untuk memeriahkan lagi majlis kami..servis yang telah diberikan oleh mereka(copy paste je dari fb diorg..hehe)

1. backdrop (10'x10') with customised design

2. 1 x guestbook + guestbook table deco 

3. props ( assorted mouth n mustache stick, frame, chalkboard) 

4. 2 x canvas printing (16"x24" + 20"x30" ) + 1 x rented easel 

5. 3 x instax mini film boxes (30pcs)

mesti ramai yang da bekerjasama dengan diorang..mereka sangat baik dan peramah..penuh guestbook dengan gambar2 friends and family..sangat berpuas hati. untuk b2b yang nak buat photobooth ni, boleh la pilih vendor ni..superb!!!bagi saya photobooth ni sangat penting sebab friends and family boleh bergambar di sini sambil memegang pelbagai props..mereka pun jadi lebih gembira dan excited nak bergambar.hehe..lagi 1, nanti diorang akan tulis ucapan di guestbook dan kite boleh tengok ucapan yang telah ditulis sambil gelak2..;p
kesimpulannye..photobooth+guestbook sangat penting untuk memeriahkan suasana perkahwinan

jom layan gambar..
guestbook and props

backdrop

kami yang comel>.<

family

friends
we have so much fun by having this photobooth corner. so girls and b2b, do search their blog and facebook thephotoboothcorner for more pictures or enquiries..

done with my wedding photobooth review..till next enty..see yaa!


Tuesday, 16 October 2012

outdoor portraiture at Taman Botani

Assalamualaikum..hai sweeties..kali ini entry untuk outdoor portraiture..My Official Photographer for my wedding in Putrajaya is Lembayung senja. before ni da mention my OP dekt entry2 sebelum ni..they are really awesome.sangat menarik gambar2 die dan sangat senang bekerjasama dengan mereka..B2B yang tengah mencari OP untuk wedding, Lembayung Senja Photography is highly recommended!! for B2B blogger ade discount lagi..click here

jom layan gambar2 kami di bawah ni..pictures credit to Lembayung Senja. wingman : AzamHashim







bila tengok balik gambar2 ni macam xpercaya je kitorang buat action ni semua..hehehe.gambar2 nampak sangat natural..credit to my OP..saya dan husband sangat berpuas hati..thanks Lembayung Senja..:)
for more pictures and info do browse Lembayung Senja Photography Blog
okay then..till next entry..bubye!!!

Friday, 12 October 2012

wedding note

assalamualaikum..
hello sweeties..hari ni nak update cikit our wedding attire, MUA, & OP dari majlis perkahwinan di melaka(bride's side) dan putrajaya(groom's side).rasa macam lagi teratur kalau buat entry mcm ni..nanti B2B boleh la tengok2.mana la tau berminat dengan vendor yang i pilih.hehe...walaupun preparation agak kelam kabut dan xtentu arah tapi semua majlis berjalan dengan lancar..Alhamdulillah.:)
pictures below taken from my friend & OP..

SOLEMNIZATION
bride attire : DIY
veil : Jakel Shah Alam
groom attire : A to Z
MUA : D'jelita Andaman
bridal fresh flower Handbouquet : DIY
mini dais : DIY
MALAM BERINAI
bridal & groom attire : D'jelita Andaman (Melaka) 
MUA  : D'jelita Andaman
pelamin : D'jelita Andaman
Bridal Handbouquet : DIY

BRIDE'S SIDE RECEPTION
bridal & groom attire : D'jelita Andaman (Melaka) 
MUA  : D'jelita Andaman
Bridal Handbouquet : D'jelita Andaman

CAKE WEDDING DRESS

bridal & groom attire : D'jelita Andaman (Melaka) 
MUA  : D'jelita Andaman
Bridal Handbouquet : D'jelita Andaman


GROOM'S SIDE RECEPTION

bridal & groom attire : Miszalya Yahya 
MUA  : Fareha Rahmat
Bridal Handbouquet : DIY

OP : Lembayung Senja Photography



nanti akan di update full each of the reception..till the next entry..bubye!!

Wednesday, 10 October 2012

sah!!dia suami saya...;)

assalamualaikum sweeties...:)
da nak dekat 2 minggu bergelar isteri kepada suami..perasaan sekarang ni sgt la bahagia.hehe..
baru sekarang berkesempatan nak update di blog..tak perlu la nak tulis banyak2 di blog...
layan jela gambar2 ni..hehe..diambil semasa majlis nikah di melaka pada 28 september 2012..

upacara batal air sembahyang

my diy mini dais
gadis dan jejaka dulang

khemah VIP & Pengantin
with my diy handbouquet
~love~
ni suami saya >.<
 till next entry..bubye!!!

Saturday, 15 September 2012

countdown pre wedding

Assalamualaikum gurls..
hari ni nak update pasal pre wedding countdown..saje je menggatal buat countdown plak..da alang-alang pergi floria kat putrajaya,so amik la gambar di sana..photographer nye adalah my sistar..die juga lah y melukis dan menulis di whiteboard ini..comel kan?kami hanya posing2 saje..jom layan...:)









till next entry..:)

Monday, 10 September 2012

undangan ke majlis perkahwinan kami di melaka

assalamualaikum.kami dah nak kahwin =D

Kami, Wan Mohd Rujhan Raqibi b Wan Mohd Roslan & Norhidayatul Fazlien binti Zakaria dengan Seikhlas hati ingin menjemput Encik/Puan/tuan/Cik ke majlis perkahwinan kami.

Majlis Resepsi Pengantin Perempuan:
Tarikh:29 September 2012 (sabtu)
Masa : 11 pagi hingga 3 petang
turut mengundang seisi Keluarga
bersanding : 12:00 tengahari
Tempat: 54,Jalan Cempaka 9, taman Seri Cempaka Peringgit, 75400 Melaka

Majlis Resepsi Pengantin Lelaki:
Tarikh: 6 Oktober 2012 (sabtu)
Masa: 11 pagi hingga 3 petang
turut mengundang seisi keluarga
Jamuan Makan: 11 pagi hingga 3 petang
Tempat: 26,jalan P14d2/1, Presint 14, 62050 Putrajaya

kami berharap kehadiran anda ke majlis perkahwinan kami dapat memeriahkan dan mengundang keberkatan dari Allah SWT.




B2B yang nak datang boleh pm sy alamat..sy boleh pos kan kad kahwin sy...

till next entry gurls..bubye!!

pre wedding back to school part 3

assalamumualaikum lovelies..:)

lame sangat da tinggal kn blog ni..sibuk bebenar menyiapkan diri untuk perkahwinan ini..
da kurang sibuk sekarang ni boleh update banyak2 cikit for the preparation yang telah dibuat..
hampir 80% da siap untuk kahwin ini..ok..sekarang nak sambung my pre wedding school part 3..
enjoy je la gambar ye...:)







tamat sudah my pre wedding back to schooll..hope enjoy the gambar..hehe.
eventhough nampak kaku masing-masing di dalam gambar tapi kami still happy and dapat mengimbau kembali zaman percintaan dulu.cewaahh!!..

till next entry..bubye:)

Wednesday, 18 July 2012

creative by lynda: promo & giveaway

Assalamualaikum...hai lovelies:)
creative by lynda...ingat mereka buat promo je..rupanye giveaway sekali..
ni la akibat xmenbaca dengn betulnye..da semgu lepas aware pasal benda ni..
xsangke ni giveaway.nasib sempat lagi nak join..
hope to win this giveaway if i am too lucky to join this giveaway in last minutes...heheehe=P




share the above picture to entitle you to win this giveaway..
they are special promo for diy invitation..RM1.50/pc..soooo affordable!!
hurry gurls...today is the last day of this promo..

sesiape yang share and spread the word on the blog entitle to get this for FREE


500pcs white paperbag favors (decorations only)
10pcs of VIP favors
1pc of exclusive guestbook with frame
A handbouquet

WHAT YOU NEED TO DO;

Click like on our facebook page
Share the picture above on your timeline

OR

Save the picture above
Share and spread the words on your blog
Leave your blog url in the comment box!
hurryyyyy gurls...todaay is the last day...
spread the word and get a chance to win the giveaway..

till the next entry.. bubye!!>.<


Monday, 16 July 2012

pre wedding back to school part 2

assalamualaikum...helo lovelies..>.<

hari ni nak update my pre wedding..hari tue da buat part 1 punye..click cini.
hari ni nak buat my pre wedding back to school part 2..hehe..
maklumlah pre wedding yang ade jalan cerite mesti la nak buat banyak entry..
baru la menarik..hehehe(perasan ade org nak bc) >.<

ok..jom layan pic di bawah..

proses mengedit di photoscape mengambil mase 15minit dan hasilnya..taaaddaaaaaaa!!!!

mane die ni..lambat betul..nak amik fixie je pun...

lallaalalala...hai cik adik manis >.<

jom gi jejalan..awk jalan kaki, saya naik fixie...hahaahahaha

to be continued in pre wedding part 3..hahahaah..kasi panjang cikit cite.

nantikan..(ade ke orang nak tengok..perasan***)
ok...till next entry yahhh!!
bubye...:)




Wednesday, 11 July 2012

pre wedding back to school part 1

salam..(entry ini mungkin panjang sedikit)

tema: back to school - dating selepas kelas
lokasi : MRSM Taiping

click entry disini, disini, sebelum kejadian pre wedding ini..

perkara yang perlu di titik beratkan sebelum hari pengambaran
1. tentukan tema yang perlu utk pre wedding..mestila mengisahkan bagaimana perjumpaan anda dengan pasangan anda..disebabkan kami berkenalan di bangku sekolah jadi kami pun membuat pre wedding di sekolah kami.sambil itu dapat la berjumpa dengan cikgu2..

2. siapkan segala peralatan yang berkaitan dengan tema.macam sy, da siapkan sume da prop2 utk ke sekolah..ade beg sekolah, buku2, kertas, baju sekolah..tapi kasut lupa nak pakai kasut sekolah..alamatnye terpkse la pakai kasut pergi keje..xsesuai ok!!tapi terpakse..huhuhu=(

3. pastikan jangan excited sgt sebelum hari kejadian..siap sedia dari segi mental..terutamanye yang nak shoot tgh2 panas...mmg menggelegak kepala..fuuhh!!panas gile..seeloknye buat la lepas asar..tapi disebabkan nak kejar masa, kami terpakse buat tengahari..1 word..PANAS!!

perkara yang perlu di titik beratkan semasa hari pengambaran
1. pastikan keceriaan terjelas di wajah anda..pikir satu perbualan untuk di sembangkan dengan pasangan semasa sesi pengambaran..maklumlah..lama kan nak shoot..takut2 xtau nak buat reaksi ape..at least kalu ade bende nak sembang, baru la neutral cikit mimik muke tu..

2. pastikan senyum nampak gigi..baru neutral.xkisah la gigi kuning ke, xteratur ke..gambar pasti akan cantik bila anda senyum..konon2 takut gigi nampak dalam gambar xteratur, tu sebab senyum xnampak gigi..akhirnye menyesal xsudah....>.<

3. kalu yang xreti nak bergaya atau membuat mimik muke selain dari senyum dinasihatkan xperlu lah buat jalan cerita..nanti jadi macam diriku ini yang xreti langsung nk buat expresi muke..hhaaaaiisshhh!!

perkara yang selepas pengambaran
boleh la enjoy bersama si dia yang tersayang dengan makanan yang sedap2!!!
yang penting sume da selamat..i got new experience...patutla susah nak jadi artis ni...=P

jom layan ni..hehhhe^.^





terpakse melabuhkan kain takut nampak kasut y xsesuai=P

selambe je tunjuk kasut keje nye..hahhaha


sibuk x?jom kite gi jalan2 kat taman tasik...

very good idea...ok darling...>.<

senyum...=)

to be continued........
till the next entry...bubye!!


About Me

My photo
Melaka, Malaysia
Assalamualaikum..hello everyone. I'm Lynn..a girl who wanted to start her new life with someone very very very special. This blog is for her journey to be a bride and wanted to share her love, happiness, sadness and all the feeling to prepare for the Big Day.InsyaAllah dengan ketentuan Yang Maha Esa.. jehelynn..

^.^ tabung kawen..sila la tekan saye ^.^