sayang kamu!

Wednesday, 11 July 2012

pre wedding back to school part 1

salam..(entry ini mungkin panjang sedikit)

tema: back to school - dating selepas kelas
lokasi : MRSM Taiping

click entry disini, disini, sebelum kejadian pre wedding ini..

perkara yang perlu di titik beratkan sebelum hari pengambaran
1. tentukan tema yang perlu utk pre wedding..mestila mengisahkan bagaimana perjumpaan anda dengan pasangan anda..disebabkan kami berkenalan di bangku sekolah jadi kami pun membuat pre wedding di sekolah kami.sambil itu dapat la berjumpa dengan cikgu2..

2. siapkan segala peralatan yang berkaitan dengan tema.macam sy, da siapkan sume da prop2 utk ke sekolah..ade beg sekolah, buku2, kertas, baju sekolah..tapi kasut lupa nak pakai kasut sekolah..alamatnye terpkse la pakai kasut pergi keje..xsesuai ok!!tapi terpakse..huhuhu=(

3. pastikan jangan excited sgt sebelum hari kejadian..siap sedia dari segi mental..terutamanye yang nak shoot tgh2 panas...mmg menggelegak kepala..fuuhh!!panas gile..seeloknye buat la lepas asar..tapi disebabkan nak kejar masa, kami terpakse buat tengahari..1 word..PANAS!!

perkara yang perlu di titik beratkan semasa hari pengambaran
1. pastikan keceriaan terjelas di wajah anda..pikir satu perbualan untuk di sembangkan dengan pasangan semasa sesi pengambaran..maklumlah..lama kan nak shoot..takut2 xtau nak buat reaksi ape..at least kalu ade bende nak sembang, baru la neutral cikit mimik muke tu..

2. pastikan senyum nampak gigi..baru neutral.xkisah la gigi kuning ke, xteratur ke..gambar pasti akan cantik bila anda senyum..konon2 takut gigi nampak dalam gambar xteratur, tu sebab senyum xnampak gigi..akhirnye menyesal xsudah....>.<

3. kalu yang xreti nak bergaya atau membuat mimik muke selain dari senyum dinasihatkan xperlu lah buat jalan cerita..nanti jadi macam diriku ini yang xreti langsung nk buat expresi muke..hhaaaaiisshhh!!

perkara yang selepas pengambaran
boleh la enjoy bersama si dia yang tersayang dengan makanan yang sedap2!!!
yang penting sume da selamat..i got new experience...patutla susah nak jadi artis ni...=P

jom layan ni..hehhhe^.^





terpakse melabuhkan kain takut nampak kasut y xsesuai=P

selambe je tunjuk kasut keje nye..hahhaha


sibuk x?jom kite gi jalan2 kat taman tasik...

very good idea...ok darling...>.<

senyum...=)

to be continued........
till the next entry...bubye!!


No comments:

Post a Comment

About Me

My photo
Melaka, Malaysia
Assalamualaikum..hello everyone. I'm Lynn..a girl who wanted to start her new life with someone very very very special. This blog is for her journey to be a bride and wanted to share her love, happiness, sadness and all the feeling to prepare for the Big Day.InsyaAllah dengan ketentuan Yang Maha Esa.. jehelynn..

^.^ tabung kawen..sila la tekan saye ^.^