sayang kamu!

Wednesday, 30 November 2011

dewan vs rumah??

Assalamualaikum dearest readers..hai everyone..

Majlis perkahwinan yang mane lg bagus..di rumah atau di dewan?confius2..mesti rmi B2B yang pening kn..org tue mst la nk kt umah..kte plak sbgi bride mstla nk kt dewan..mudh keje ckit(malas sebenarnye)..hehehe. banyak pro and con kalau buat majlis di dewan ataupn di rumah.

kalau buat kat dewan senang ckit..byk parking..ruang pun luas.xyah nk bersesak2 seperti buat kt rumah..taman rumah da la kecik..lg2 kene sape buat majlis kt flat..ffuuhhh!memg payah gile..

tapi kene kua belanje mhl la kalau nak buat majlis kt dewan..kene sewa dewan lg,meja,kerusi..sume la..pelamin pn kene y besar2.baru la 1 dewan nmpk.lg2 kalau pentas dewan tu besar..mmg kene buat pelamin 4 5 panel baru ok.pening kepala nk pikir..
puas hati gile tgk pelamin ni..besar dan cantik..ala ala fairy tale gitu..simple tp cantik..
ini contoh pelamin di rumah.kecil je.sweet sgt..buat kt rumah,pelamin mst la comel sb rumah xbesar mcm pentas kt dewan kn.=D
lg 1 kalau buat kt dewan boleh buat aisle cantik2..suke sgt jln ats laluan yang banyk bunga..wangi je...berangan gile..hakhaks=D

kalau buat majlis kt dewan xsemeriah mcm kt umah ke?nape kt umah meriah?pelik2...kalau kite ajak rmi2 dtg ke majlis kt dewan meriah la jadinye..ke meriah sb gotong royong memasak..tp pent la org yang bekerje kuat nak memasak tu..buat ckit org dtg..lg2 kalau jemputan hampir 2000 org.penat gile..

kalau kt dewan confem2 kene amik catering kn..dan confem2 la budget kene up lg..kering poket cmni.
ke bgs kalau buat nikah kt umah..majlis resepsi plak kt dewan..ok ke?ckp byk pn xde paedahnye..ape kate ex B2B yang ade pengalaman kt lua sne..xpn B2B y ade pengalaman kakak ke abg yang da kahwin..mn lg senang..boleh menolong sy berbahas dengan ibu dan bapa supaya menjadi lebih mudah.hehehe..

4 comments:

  1. ikut kesesuaian keadaan. my brother dulu buat kat dewan and i nanti pun buat kat dewan. my parents yang nak buat kat dewan sebab taknak sepahkan rumah. lagipun deret rumah i ni jalannye curam membukit. takat 2,3 khemah ok lagi. kalau nak buat kenduri, alamatnye memang tetamu makan menyenget la nanti. hehe

    ReplyDelete
  2. ekceli bila sebut BUDGET buat kat rumah/dewan mana lagi mahal depends pada majlis tu sendiri sbnrnya...ada org buat kat rumah lg mahal dari kat dewan :) but if compare rumah vs hotel, baru blh cakap hotel lagi mahal...if dewan & rumah kdg2 xde beza mana pon...hehe

    yup org tua ni suka buat kat rumah katanya lebih meriah, xde specific time, ada ruang utk berehat, ada ruang utk solat dgn selesa & mcm2 lagi la alasan diorang...

    mcm i dulu, mmg nk sangat2 buat kat dewan sbb rasanya lg mudah kerja, nmpk mcm selesa sket & bila calculate lg murah kat dewan...but my parents nk jugak buat kat rumah so mmg takleh nk bantah la...hihi

    ReplyDelete
  3. saya tak ada pengalaman. kakak dan abg pun xda. wuwuwu~ maaf!

    ReplyDelete
  4. atiqah: mmg sush kalo umah kt bukit.mmg senget bl mkn.klaka gile..heheh

    nana: i pun rs buat kt dewan best..xla berseph umah. parents i mmg nk sgt buat kt umah.katenye seng.ikut kn jela..

    dhiera: thanks for the comment.hehehe..

    ReplyDelete

About Me

My photo
Melaka, Malaysia
Assalamualaikum..hello everyone. I'm Lynn..a girl who wanted to start her new life with someone very very very special. This blog is for her journey to be a bride and wanted to share her love, happiness, sadness and all the feeling to prepare for the Big Day.InsyaAllah dengan ketentuan Yang Maha Esa.. jehelynn..

^.^ tabung kawen..sila la tekan saye ^.^