sayang kamu!

Tuesday, 8 May 2012

Wedding Prep 6. : Wedding Cupcake

Assalamualaikum..
hye kengkawan b2b and bloggers..
walaupun terlalu sibuk dengan final sem dlm menghabiskan saki baki sebagai seorg pelajar,
sy still nak mengupdate my wedding prep..da gtl sgt da nk kahwin..xsempt hbs beljr dah nk pk.
hilangkan stress bljr ckit dengan memikir psl khwn ni..hihihi...
my 6th wedding prep adalah mencari cake semasa reception..

niat di hati nak buat wedding cake 5 tingkat..tinggi x?
bukn setkt bljr je kene tinggi2, kek kahwin pn nk kn tinggi jgk..
cth amik di google..




tapi cupcake ni sume mcm terdedah ckit..
kan xelok biarkn mknn terdedah...=P jadi sy pun mengambil keputusan utk
membeli cupcake dlm box seperti ini..



kalo xletk dalam box cmni mmg da hbs dikejekan sume budk kecik y dtg..huhuhu..
cupcake sebanyak 200 biji telah diorder di doorgift yani addy
sebabkan mereka telah buat promosi,jd trus order..
cupcake y sy order adalah colourful..br comel ckit..hihihi


total damages
200 biji cupcake x RM1/bj = RM200
kos penghantaran by hand = RM20

 deposit pada 7/5/2012 = RM120
baki perlu di bayar pada 28/9/2012 = RM100

TOTAL DAMAGES FOR WEDDING CAKE = RM220

ni blum termasuk wedding cake sebiji utk di letk kat ats skali..aish...
banyak wang terpkse dilaburkan.terpakse mkn oat setiap hr =.=

done for my 6th wedding prep..bye!!





2 comments:

  1. kek aja lagi mahal..sebab demand nak kek glamor2 & sedap.uarghhhh..makan biskut je now...

    ReplyDelete
  2. COMELNYE... rasa nak buat camni jugak la wedding sy nanti.. :)

    ReplyDelete

About Me

My photo
Melaka, Malaysia
Assalamualaikum..hello everyone. I'm Lynn..a girl who wanted to start her new life with someone very very very special. This blog is for her journey to be a bride and wanted to share her love, happiness, sadness and all the feeling to prepare for the Big Day.InsyaAllah dengan ketentuan Yang Maha Esa.. jehelynn..

^.^ tabung kawen..sila la tekan saye ^.^